Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2022 22:24:00

Takže ještě jednou, už asi posté...

Takže ještě jednou, už asi posté...

Komentář na facebookovém profilu ke své osobě.

Jedna z nejčastějších otázek novinářů: V posledních dnech o vás mluví některá média v souvislosti s volbami do Senátu jako o Zuzaně Majerové Zahradníkové. Jak to tedy máte s vaším příjmením?

Narodila jsem se jako Dvořáková. Už 22 let, co jsem se podruhé provdala, ale slyším na jméno Majerová. Příjmení Zahradníková jsem si neponechala z nějaké feministické rozmařilosti, ale kvůli synovi z prvního manželství, aby jako jediný neměl v nové rodině úplně jiné jméno. Teď už je to velký kluk (27), nedávno se nám oženil, takže i já si nechala to druhé příjmení odstranit. 

Říká se, že ďábel je ukrytý v detailu. Lidé samozřejmě nemusí vědět, že jsem si zkrátila jméno; novináři by to pobrat měli, zvláště pak ti, kteří se živí psaním o politice.

Takže ještě jednou, už asi posté: Trikolora se píše s krátkým druhým „o“ a já jsem jen Majerová. Ostatně vydali jsme o tom tiskovou zprávu a pouze Majerová už jsem pár měsíců také na všech sociálních sítích i na našich webech.

Někteří novináři se ale raději odvolávají na Wikipedii, na kterou nemám žádný vliv a kam může kdekdo napsat kdejakou pitomost, teď naposledy třeba, že prý žiji v Olomouci odděleně od manžela. Je to jak Rádio Jerevan. Nežiji už v rodné Olomouci, ale už 5 let v Bukovanech, nežiji tam odděleně, ale s manželem, a nejsem Zahradníková, ale už pár měsíců pouze Majerová. Přemýšlím, co pisatele vede k tomu, že vymýšlejí podobné nesmysly. Asi je to součástí politického boje. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama