Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2021 9:45:00

Vraťme děti do škol

Vraťme děti do škol

Komentář na facebookovém profilu k dopadům uzavření škol

 Všude ve světě a někteří u nás už pochopili, že plošné a dlouhodobé uzavírání škol nic dobrého nepřináší. My v Trikolóra bojujeme za OTEVŘENÍ ŠKOL už od Vánoc! Teď ještě, aby si toho už konečně všimla vláda a její přitakávači.

Není přeci možné na víc než rok takovým zásadním způsobem ovlivnit a ničit životy tisíců rodičů a jejich dětí. Děti chodí do školy, rodiče zase do práce. To je naprosto přirozená záležitost, která tady po sto let fungovala.

Nijak zásadně a na tak dlouho ji nikdy nenarušily války, přírodní katastrofy ani různé předcházející epidemie.

Konkrétně uzavření škol má však i další, neblahý aspekt pro naše děti!

Už loni v listopadu jeden americký výzkum odhalil, že uzavření škol může snižovat střední délku života školáků. Nijak zvlášť mě to nepřekvapuje. Množí se případy depresí, sebepoškozování, sebevražd mezi mladistvými, skokově narůstá obezita atd. Deprivace má totiž naprosto zásadní vliv na naše zdraví.

Vláda uzavřením škol zbavuje děti sociálních návyků, připravuje je o možnost se vzdělávat, komplikuje život tisíců rodin a navíc současným školákům možná zkracuje věk dožití...

Je třeba ještě něco dodávat?
Snad jen: Vraťme děti do škol!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama