Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2023 8:19:00

Vyzýváme k bojkotu České spořitelny

Vyzýváme k bojkotu České spořitelny

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na pokus vedení České spořitelny zasahovat do akademických svobod pražské VŠE

 Trikolora ostře protestuje proti vyhrožování rakouské České spořitelny Vysoké škole ekonomické, že v případě, že nebude děkan doc. Miroslav Ševčík celouniverzitním akademickým senátem odvolán, přestane banka školu nadále sponzorsky podporovat.

Propadáme se stále více do totalitních a mafiánských metod. Česká spořitelna totiž na výzvu jednoho klienta, aby se vyjádřila ke kauze doc. Ševčíka, sdělila následující: „Bude-li pan děkan Ševčík odvolán po jednání celouniverzitního akademického senátu, jehož konání vedení VŠE již avizovalo, budeme v podpoře studijních programů a studentů VŠE pokračovat.“ Je to jasná snaha o vydírání. Když Ševčíka nevyhodíte, financování zastavíme.

České spořitelně není vůbec nic do toho, kdo je či není děkanem jakékoli fakulty. Pokud jsou rektoři českých vysokých škol skutečnými ochránci akademických svobod, měli by kolektivně protestovat přímo u její mateřské Erste Bank. Takovéto mafiánské metody totiž musí odmítnout každý slušný člověk.

Trikolora vyzývá nejen své členy, příznivce a sympatizanty, kteří mají u České spořitelny účet, ale také všechny ostatní klienty tohoto bankovního domu, aby zvážili převod svých aktiv do jiného, méně politicky aktivistického, finančního ústavu. Podobné praktiky nadnárodního kapitálu si jako občané nesmíme nechat líbit. Pokud chce banka dělat politiku, ať ji dělá. Ale bez nás!

Zuzana Majerová
předsedkyně Trikolory

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama