Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2022 12:23:00

Zemi naší velikosti by slušela jistá neutralita

Zemi naší velikosti by slušela jistá neutralita

Komentář na facebookovém profilu k postojům české politické reprezentace vůči válce na Ukrajině

 Od prvopočátku říkám, že česká vláda má hájit české zájmy, ne ukrajinské, bruselské či washingtonské.

Válka na Ukrajině není naše válka, nic nás nepoutá k Rusku ani k Ukrajině. V obou zemích vládnou autokratické režimy. Ani s Ruskem ani s Ukrajinou nás nevážou žádné spojenecké závazky. Jejich konflikt má navíc hluboké historické příčiny a velmocenské souvislosti.

V tomto slova smyslu bychom si neměli hrát na největší válečníky, jako to dělá kyjevský cestovatel Fiala či ministryně války Černochová, protože zemi naší velikosti i významu by daleko víc slušela zdrženlivost a umírněnost, chcete-li jistá neutralita.

Nemusíme chodit daleko; něco podobného praktikuje v Maďarsku Viktor Orbán, dnes evidentně nejvýznamnější unijní politik.

Více se dočtete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama