Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2018 8:04:42 - Damph

Zahalování obličeje

Vaše strana není pro návrh zakázat zahalování obličeje. Ale proč když jste přece proti přijímání muslimů, tak proč jim to tady máme umožnit? Proč když proti zahalování obličeje jsou i takové proimigrantské strany jako Lidovci, STAN či ČSSD?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.08.2018 18:36:18 - Zuzana Majerová
Dobrý den.

Nemohu mluvit za celou stranu, ale za sebe mohu říci, že zákaz nikábu a búrky budu podporovat také. 

Na rozdíl od šátku babičky z Kyjova nebo šatu řeholnice představuje nikáb i búrka symbol nám vzdálené kultury, není dokonce ani symbolem náboženským, nýbrž čistě kulturním - jak už dávno vysvětloval např. kardinál Duka. 

Rozlišujme tedy náboženské symboly (křížek, šátek, jarmulku, atp.), které zakazovat nesmíme za žádných okolností (tím bychom se postavili na roveň nacistům, komunistům i samotným islamistům), od symbolů vytvářejících jistá společenská ghetta a - co hůře - civilizační okruhy uvnitř naší kultury. 

Obecně však nejsem pro zákazy a regulace. Pokud někdo chce žít na našem území, musí se zkrátka také chtít přizpůsobit naší kultuře. Obrazně řečeno: když přijdete na sjezd abstinentů, těžko se budete domáhat práva na skleničku whisky. Když budu chtít já jako cizinec navštívit v zahraničí mešitu, budu se muset vhodně předpisově obléci. Totéž musí platit i naopak.