Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2019 9:09:00

Bankovní identita nově poslouží pro snazší komunikaci se státem

Bankovní identita nově poslouží pro snazší komunikaci se státem

Digitální technická mapa pak zjednoduší stavební řízení.

Sněmovna schválila další dva důležité zákony z oblasti digitalizace. Přihlašovací údaje do internetového bankovnictví nyní poslouží i pro komunikaci se státem, tzv. bankovní identita tak doplní již dnes používanou elektronickou občanku. Sněmovnou pak prošla i tzv. digitální technická mapa ČR. Její existence umožní přesnější územní plánování, zjednoduší stavební řízení a zefektivní procesy veřejné správy.

„Věřím, že díky možnosti využít přihlašovací údaje z internetového bankovnictví i pro komunikaci se státem dojde k většímu využívání služeb nabízených státem. Vzhledem k tomu, že elektronické bankovnictví má mnohem více lidí, je to uživatelsky přívětivější a elektronické služby státu budou dostupnější,” okomentoval pirátský předseda Podvýboru pro eGovernment Ondřej Profant. 

„Mám radost, že ze spolupráce napříč stranami v rámci mého Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj vzešla i digitální technická mapa. Lidé službu ocení třeba v případě, kdy se rozhodnou stavět nový dům a v technické mapě pak daný inženýr, který vypracovává dokumentaci k projektu, zjistí veškeré informace o zasíťování či jiných technických parametrech území,” uvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš a dodal: „Po zákonu o právu na digitální služby se jedná o další eGovernment zákony, které posílí digitalizaci našeho státu. Oba návrhy opět vznikly na poslanecké platformě, která úzce spolupracuje s vládním zmocněncem pro digitalizaci i komerčním sektorem.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama