Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2019 10:23:00

Piráti na Ústecku si zvolili nové vedení

Piráti na Ústecku si zvolili nové vedení

Piráti v Ústeckém kraji si během uplynulého měsíce zvolili nové předsednictvo, tomu stávajícímu totiž vypršel dvouletý mandát.

Novým předsedou se stal Vladimír Vlach ze Žatce. Ten tak nahradil stávajícího předsedu a poslance Františka Navrkala. Místopředsednické posty zaujaly Kateřina Stojanová z Litoměřic a Michaela Pelzmann Schwarzová z Blahuňova.

Prioritami nového předsedy je rozšíření členské základny do celého kraje a příprava na krajské volby.

"Úspěšné zvládnutí připrav pro Krajské volby je velkým úkolem na příští rok, ale naší povinností je plánovat na mnohem delší dobu, než jen od jedné kampaně k té další. Musíme se soustředit na rozvíjení kvalitní členské základny. Nečeká nás totiž krátký sprint k volebním urnám, ale dlouhý maraton s mnoha překážkami na cestě k postupnému řešení mnoha problémů v našem kraji. Příští volby jsou teprve jedním z prvních kroků k budoucnosti, jakou chceme pro další generaci", řekl Vladimír Vlach.

Ve volbě místopředsedů uspěly Kateřina Stojanová a Michaela Pelzmann Schwarzová, která v předsednictvu působila i minulých funkčních období. Místopředsedkyně shodně ve svých kandidátských řečech označily krajské volby za primární úkol. Zaměřit se ale také chtějí na zlepšení komunikace uvnitř členské základny a pořádání více akcí pro širokou veřejnost napříč krajem.

"Ústecké krajské sdružení má před sebou řadu výzev. V následujících měsících bychom pro širokou veřejnost rádi uspořádali Klimaticon, seminář o konopí a psychotropních látkách a další SWAP, který se pravidelně setkává s hojnou účastí. Cílem nového předsednictva je tak mimo jiné otevírat ještě před samotnými volbami lidem prostor, v němž se budou moci seznámit s tématy, která jsou pro stranu klíčová a zároveň poznávat Piráty, kteří jsou ochotní pro ně pracovat na komunální i krajské úrovni", uvedla Kateřina Stojanová.

Vladimír Vlach (44) pracuje jako IT administrátor. I když v Žatci žije “jen” deset let, stal se výraznou tváří veřejného života. Nejprve jako jeden z přispěvatelů stránek “Na Žatec dobrý” a později jako předseda ŽOKu - Žateckého okrašlovacího spolku. Ten pořádá akce zaměřené na veřejný prostor, rozvoj města, ale i kulturní programy. Vladimír Vlach je ženatý a s manželkou vychovali čtyři děti.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama