Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2011 12:01:45

Vláda České republiky musí vystupovat pozitivně...

Vláda České republiky musí vystupovat pozitivně...

Vláda České republiky musí vystupovat pozitivně při jednáních o záchraně eurozóny

Vláda premiéra Petra Nečase se chová nezodpovědně, když váhá se zapojením České republiky do jednání o záchraně eurozóny. V době, kdy je řada českých firem a jejich zaměstnanců existenčně závislá na vývozu do zemí eurozóny, nemůžeme zůstat stranou a jenom pasivně čekat na výsledek. Dnes je v sázce nejenom budoucnost eura, ale také budoucnost průmyslu České republiky.

„Nemůžeme čekat, až unie své problémy vyřeší a pak přijít k hotovému. Integrace Evropské unie bezesporu neprobíhá bez chyb, které s sebou nesou mimořádné náklady. Avšak rizika vysokých nákladů plynoucích nejen z ekonomicky, ale i  politicky rozdělené Evropy, jsou mnohonásobně větší. Ohlédněme se do minulého století,“ říká stínový ministr průmyslu a obchodu Petr Kajnar (ČSSD).

Vláda České republiky by měla rovněž zahájit urychlená jednání se všemi parlamentními politickými stranami, zaměstnavateli a odbory ohledně plánu na záchranu eura.

Pertr Kajnar, stínový ministr průmyslu a obchodu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama