Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2019 12:17:00

Pražskému rozpočtu chybí priority a ambice

Pražskému rozpočtu chybí priority a ambice

Pražští zastupitelé za ODS zásadně nesouhlasí s předloženým návrhem rozpočtu hlavního města a považují ho za promarněnou šanci nastartovat tolik potřebný rozvoj Prahy.

 Negativně hodnotí zejména navyšování běžných výdajů a nedostatečné investice do bydlení a infrastruktury.

„Navzdory slibovanému zastavení raketového nárustu běžných výdajů, pokračuje současná koalice v trendu projídání budoucnosti Pražanů. Jejich návrh rozpočtu zvyšuje běžné výdaje o 5,5 miliard korun. Naprosto rezignuje na investice a zejména investice do bydlení, na které je vyčleněno pouhých 420 milionů z 16,5 mld. Koalice zapomněla na své sliby, a proto žádné nové byty nebudou, protože za 420 mil postaví sotva 100 bytů. Celá podpora vzdělávání končí na tom, že z rozpočtu postaví možná 2 nové školy. Pokud si koalice rozpočet odhlasuje, můžeme v Praze absolutně zapomenout na slibované opravy mostů, vodovodů a kanalizace, okruhy a další potřebnou dopravní infrastrukturu. Pražští radní také trhli rekord v navýšení počtu zaměstnanců na 2340. Možná by pan primátor Hřib mohl místo zahraničních cest, nekompetentního komentování zahraniční politiky a rekordního počtu PR poradců přemýšlet o tom, jak začít pracovat pro Pražany,“ uvedl Tomáš Portlík, zastupitel za ODS a předseda pražské ODS.

Ing. Alexandra Udženija
předsedkyně klubu zastupitelů ODS v ZHMP

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama