Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2019 14:09:00

Nedorozumění jitřila atmosféru, dům pro handicapované už podporu má

Nedorozumění jitřila atmosféru, dům pro handicapované už podporu má

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk se tento týden sešel se starostkou Náměště na Hané Martou Husičkovou, aby si vyjasnili postoje ohledně plánovaného domu pro handicapované, který chce hejtmanství v obci postavit.

 Společně si vysvětlili nedorozumění, jež zbytečně jitřila atmosféru a některé obyvatele obce vedla k sepsání petice proti krajskému záměru. „Schůzka s paní starostkou byla velmi přínosná a konstruktivní. Vedení Náměště proti stavbě domu pro handicapované nic nemá, jen je potřeba o tom dále jednat a hledat společná řešení,“ uvedl hejtman Okleštěk.

Proti záměru přesídlit do Náměště na Hané dvanáct handicapovaných klientů z ústavu v Nových Zámcích se postavila část obyvatel obce, kteří sepsali petici. Vadí jim třeba to, jaké místo Olomoucký kraj pro stavbu domu vybral. „Hned v lednu pojedu do Náměště a přímo na místě budeme jednat s vedením obce o dalším postupu a případných alternativách,“ dodal Okleštěk.

Hejtmanství plánuje zrušit ústav pro mentálně handicapované v Nových Zámcích a jeho klienty přemístit do nových rodinných domů po celém Olomouckém kraji. Podle odborníků je to nejlepší způsob, jak lidi s handicapem začlenit do společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama