Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2019 11:05:00

Nechceme mít z krajských silnic tankodromy

Nechceme mít z krajských silnic tankodromy

Komentář na facebookovém profilu ke stavu krajských komunikací

Nechceme mít z krajských silnic tankodromy a nechceme nechat občany našich regionů nadměrně zatěžovat hlukem.

Mýtné se v Česku od 1. ledna rozšíří o dalších 870 km silnic první třídy. Zabránit tomu, aby tyto nově zpoplatněné úseky kamiony objížděly po krajských silnicích, tedy silnicích druhých a třetích tříd a zhoršovaly tak stav krajských komunikací a životní prostředí v přilehlých obcích, má plošný zákaz jízdy těchto vozidel s tonáží nad 12 tun. Výjimku mají dostat pouze kamiony dopravců z daného regionu.

Bylo nutné v této záležitosti převzít iniciativu, k čemuž došlo v rámci Asociace krajů České republiky a Svazu měst a obcí ČR. Jsem velmi ráda, že hejtmani na našem posledním zasedání Rady Asociace krajů plně podpořili pozměňovací návrh, který jsem ve Sněmovně podala a kterým by se měl změnit zákon o silničním provozu. Tento návrh obsahuje zákaz vjezdu tranzitních nákladních automobilů převyšujících svou hmotností 12 tun na silnice II. a III. tříd. Samozřejmě by to neplatilo pro nutnou vykládku a nakládku zboží, obslužné činnosti, pro nezbytné natankování u čerpacích stanic a podobně. Je to návrh, který jsem koordinovala s ministerstvem dopravy. Nyní tedy jde do třetího čtení, poté do Senátu.

Budu doufat, že Sněmovnou i Senátem projde hladce a začne platit co nejdříve.

Držte palce

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama