Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2019 22:05:00

Modernizace železnice mezi Prahou a Libercem

Modernizace železnice mezi Prahou a Libercem

Komentář na facebookovém profilu k modernizaci železnice

Dnes dopoledne jsme s HONZA Sviták jednali na Ministerstvo dopravy. Hlavním tématem jednání bylo pokračování přípravy modernizace železnice mezi Prahou a Libercem.

Výsledek studie zpracovaný Správa železniční dopravní cesty, s.o. vyhledal novou trasu mezi Prahou a Mladou Boleslaví a bude pokračovat v projektové přípravě. Zároveň doporučuje pokračovat v hledání nové trasy mezi Mladou Boleslaví a Libercem.

Protože nechceme čekat další roky na další kroky, navrhneme aby další projekční práce financoval kraj a především zadal vyhledávací studii nutnou pro aktualizaci Zásad územního rozvoje Liberecký kraj.

Slíbil jsem naší Valérce, že se spolu tím vlakem za hodinu z Liberce do Prahy svezeme. Snad bude Valča ještě mladá holka a já si tu cestu budu schopen druhý den pamatovat.

Ale vážně, vlakové spojení s hlavním městem je pro náš region nutností, jinak budeme dopravně kulhat na jedné noze. Jen pro připomenutí: stále tuhle vyhlídkovou trasu jezdíme za 2:35 jako v roce 1937 a jen těžko to označit za úspěch 101 let existence republiky.

Je politickou odpovědností vlády s tímhle problémem konečně pohnout.

Studií už bylo dost, potřebujeme projektovat a stavět.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama