Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2019 9:15:00

Čert mne může vzít z hloupých argumentů

Čert mne může vzít z hloupých argumentů

Komentář na facebookovém profilu k trestům za týrání zvířat

 Už jsem o tom psala, ale podle množství dotazů ve zprávách a na mailu to poněkud zapadlo: Samozřejmě jsem podpořila přísnější tresty za týrání zvířat i speciální tvrdý postup proti odporným množírnám.

Bohužel nás nebylo dost.

Pokud se zákon vrátí ze Senátu, budu hlasovat znovu PRO a věřím, že do té doby se přidá vce poslankyň a poslanců.

Podle mého jsme v ústavně právním výboru našli mechanismus, jak zároveň dostatečně chránit zvířata a jak také respektovat záady trestního práva. Nicméně Poslanecká sněmovna nás nevyslyšela.

Čert mne může vzít z hloupých argumentů typu "zvíře není člověk" (myšleno, že přísnější verze nerozlišuje mezi člověkem a zvířetem) či že zákon ohrozí velkochovy zemědělských zvířat. Jsou to výmysly, vykonstruované zástupné probémy a hlavně lži. Nic takového varianta z ústavně právního výboru neznamená. Uvidime, co na to řekne Senát!

Tady naše jezevčice spokojeně chrni. Ale jinak zvířata vše vidí a slyší!

Skutečně doufám, že reparát sněmovny dopadne podstatně lépe!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama