RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2011 16:10:25

Odešel člověk, kterého jsem měl lidsky moc rád

Odešel člověk, kterého jsem měl lidsky moc rád

Vyjádření ministra obrany Alexandra Vondry k úmrtí exprezidenta Václava Havla.

Smrt Václava Havla mne zasáhla. Odešel člověk, kterého jsem měl lidsky moc rád. Bolí to, přestože jsem ho letos několikrát viděl a bylo jasné, že jeho pozemský životní příběh se chýlí ke konci. Odešel člověk, kterého jsem měl čest osobně poznat uprostřed osmdesátých let jako vydavatel samizdatového časopisu, a jsem mu vděčný, že jsem mohl stát po jeho boku v dobách horších i lepších.

 Byl to vždy odvážný a přitom velice skromný a otevřený muž. Před více než dvaceti lety jako nově zvolený prezident dal českým lidem naději a víru, že má smysl se zasazovat o nápravu věcí veřejných. To bylo nesmírně důležité ve společnosti, kde tehdy nevěřil skoro nikdo nikomu a ničemu. Teď po jeho úmrtí budou mnozí mluvit o konci jedné epochy. Přitom on sám, přestože byl v posledních letech nemocemi zesláblý, nikdy do malomyslnosti a beznaděje neupadal. Považuji proto za důležité v jeho odkazu pokračovat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama