JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2020 14:39:00

Už žádné nekonečné fronty ani otravné formuláře

Už žádné nekonečné fronty ani otravné formuláře

Komentář na facebookovém profilu k novinkám z resortu Ministerstva financí

Už žádné nekonečné fronty ani otravné formuláře. V prosinci rozjedeme on-line finanční úřad. Díky němu hravě vyřídíte své daně z kanceláře nebo z obýváku ?? Důležitým krokem k jeho spuštění je náš proklientský balíček MOJE Daně, který projednávají poslanci ve Sněmovně.

Kromě on-line finančního úřadu vám tento balíček ještě letos přinese i další zlepšováky, které vám ulehčí život. Přesvědčte se sami.

  • Zjednodušení online komunikace s Finanční správou například pro podání daňového přiznání. Pokud budete chtít přiznání podat elektronicky, budete mít na to mít o 1 měsíc víc času a případný přeplatek vám naopak bude vrácen o 15 dnů dřív.
  • Mnoha podnikatelům výrazně ulehčí život zálohy na nadměrný odpočet. Proč? V současné době musejí plátci DPH čekat na vyplacení nadměrných odpočtů i celé měsíce, i když finanční úřad prověřuje třeba jen jejich malou část. Nově dostanou neprověřovanou část odpočtu zpátky ve formě zálohy. A s těmito penězi už budou moct nakládat, jak se jim zlíbí.
  • Díky proklientskému balíčku také razantně snížíme sankce! Úrok z prodlení se zaplacením daně snížíme z 16 na 10 %. Zároveň výrazně navyšujeme částku, od které se úrok vymáhá, a to z 200 korun na 1 000 korun. To bude znamenat velkou úlevu pro drtivou většinu daňových poplatníků.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama