Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2020 8:29:00

Původně jsem si začátek nového roku představoval klidnější

Původně jsem si začátek nového roku představoval klidnější

Komentář na facebookovém profilu k jednání s dopravcem Arriva

Původně jsem si začátek nového roku představoval klidnější, ale dnešní schůzka s ředitelem dopravce ARRIVA vlaky Danielem Adamkou byla nutná, důležitá a potřebná.

Společně s HONZA Sviták jsme požadovali termíny, ve kterých budou odstraněny problémy, které na Ještědské železnici i po dvou týdnech přetrvávají.

Podle informací dopravce zajistí nový odbavovací systém od 15.1. jistotu odbavení cestujících, informační systém a hlášení zastávek v češtině budou fungovat do konce tohoto týdne a ve stejném termínu zajistí dopravce také české nápisy ve vozech.

Oprávněně namítnete, že tyhle záležitosti jsou v podmínkách uzavřené smlouvy mezi Liberecký kraj a dopravcem. Souhlasím. Právě proto jsme pana Adamku informovali o tom, že kraj uplatní sankce za nedodržování standardů. První sankce budou vyměřeny už za měsíc prosinec 2019. Dodržování jízdních řádů se podle dostupných informací v posledním týdnu dostalo na běžnou úroveň. Pokutovat se bude v dalších měsících stejně standardně, jako v případě všech ostatních smluv na autobusovou a železniční dopravu, kterou kraj objednává a financuje.

Cestující, kteří nemohli využít k nákupu jízdenek svoji OPUSCARD, zdvořile žádám o to, aby se obrátili na společnost KORID a dražší jízdné jim bude kompenzováno.

Pevně věřím, že k dosažení stavu doptav v souladu s uzavřenou smlouvou dojde co možná nejdříve. A slova o možné výpovědi ze smlouvy budou jen popisem možného krajního řešení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama