Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2011 8:32:46

Starostka Rožnova Markéta Blinková u premiéra Nečase

Starostka Rožnova Markéta Blinková u premiéra Nečase

Zástupci Sdružení měst a obcí na ochranu beskydského regionu budou dnes ve čtvrtek 24. listopadu jednat na Úřadu vlády s premiérem ČR Petrem Nečasem.

Tématem schůzky bude připravovaná Státní energetická koncepce a především dění kolem frenštátských dolů. Jednání se zúčastní také místopředsedkyně tohoto sdružení a starostka města Rožnov pod Radhoštěm Markéta Blinková.

Delegace představitelů Sdružení měst a obcí na ochranu beskydského regionu zamíří ve čtvrtek 24.11. za předsedou vlády ČR Petrem Nečasem.

„Obsahem dohodnutého jednání bude situace kolem frenštátských dolů. Naše stanovisko, které chceme panu premiérovi přednést, je jednoznačné. Žádost o odstranění těžebních věží v Dole Frenštát a nepovolení průzkumné těžby v tomto dole,“ prozradila hlavní cíl schůzky s Petrem Nečasem starostka Rožnova Markéta Blinková. „Již dříve proběhla pracovní schůzka s hejtmanem Moravskoslezského kraje Jaroslavem Palasem, na kterém jsme mimo jiné přednesli své připomínky k návrhu Státní energetické koncepce. I tyto připomínky bychom chtěli panu premiérovi předat,“ doplnila starostka Blinková s tím, že připomínky Sdružení měst a obcí na ochranu beskydského regionu byly předány pro zapracování do celkových připomínek Krajského úřadu Moravskoslezského kraje k navrhované Státní energetické koncepci.

Jednání u premiéra Nečase se kromě rožnovské starostky Markéty Blinkové zúčastní také předseda Sdružení měst a obcí na ochranu beskydského regionu a starosta Trojanovic Jiří Novotný, starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová a předseda Sdružení Naše Beskydy Stanislav Uruba.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama