Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2020 22:48:00

Politik nemá mazat lidem med kolem úst

Politik nemá mazat lidem med kolem úst

Komentář na facebookovém profilu ke kandidatuře na předsedu KDU-ČSL

 Přemýšlel jsem o kandidatuře na předsedu opravdu dlouho, protože jde o zásadní rozhodnutí nejen pro mě, ale i moji rodinu. Chtěl bych poděkovat své manželce. Bez jejího souhlasu a péče, kterou věnuje našim dětem, by to nebylo možné.

KDU-ČSL v současnosti osciluje okolo 5 % a já chci, abychom získali větší důvěru voličů. Potenciál na to určitě máme! Byl bych rád, kdyby KDU-ČSL byla stranou skutečně lidovou, jak máme ve svém názvu. Abychom reagovali na potřeby dnešní společnosti a ukázali dostatečný zájem řešit problémy lidí. Podívejme se, v jakých problémech jsou dnes senioři, invalidé, lidé s různým handicapem. Zároveň musíme rozumět i potřebám hospodářským, firem, podnikatelů, aby se Česká republika dokázala rozvíjet.

Obzvláště dnes je ale důležité přinášet do politiky také hodnoty humanismu, solidarity a křesťanství. Pokud tyto hodnoty jakákoli společnost opustí, tak je to začátek jejího konce. Nestačí však o nich pouze hovořit, ale je potřeba aby se prakticky projevily v každodenní politice na všech úrovních.

Stát by měl například výrazněji podpořit důstojné bydlení nejenom pro mladé lidi a rodiny, ale i seniory. Je potřeba pomoci těm, kteří jsou ochotni investovat do dětí a naší společné budoucnosti. Důchody dnes sice rostou, což je chvályhodné, ale je tady 1,2 milionu maminek, které mají výrazně nižší důchody jen proto, že vychovávaly děti. Podobně jsou na tom vdovy a vdovci nebo invalidé. Všem těmto lidem musíme výrazněji pomoci.

Politik nemá mazat lidem med kolem úst, ale musíme racionálně pojmenovat problémy, které trápí naši společnost a nabídnout jejich řešení. Nejenom pro současnost, ale hlavně pro budoucnost. Politici nesmí odkládat problémy a říkat, že je nezajímá, co bude v roce 2050. Proto musí politika KDU-ČSL držet prst na tepu doby, poctivě sledovat problémy občanů ČR a byl bych rád, abychom na jejím naplňování dokázali spolupracovat v rámci širokého politického spektra.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama