Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2020 10:41:00

Jsem přesvědčen, že Stanislav Křeček má nejlepší předpoklady pro výkon funkce

Jsem přesvědčen, že Stanislav Křeček má nejlepší předpoklady pro výkon funkce

Prezident republiky Miloš Zeman navrhl Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky JUDr. Stanislava Křečka k volbě Veřejného ochránce práv.

 Vážený pane předsedo,

navrhuji Poslanecké sněmovně Parlamentu k volbě Veřejného ochránce práv JUDr. Stanislava Křečka.

I při vědomí toho, že v loňském roce nebyl podvakrát zvolen zástupcem Veřejného ochránce práv, jsem pevně přesvědčen, že tento kandidát má ty nejlepší předpoklady pro výkon funkce Veřejného ochránce práv. S chodem úřadu Veřejného ochránce práv a s náplní jeho činnosti je podrobně seznámen, jelikož v letech 2013 až 2019 úspěšně působil jako zástupce Veřejné ochránkyně práv. Díky této praxi disponuje potřebnými zkušenostmi a má jasnou představu o směřování úřadu. Zájem o ochranu práv jednotlivců projevoval již v průběhu své původní profese advokáta, kdy založil Sdružení nájemníků ČR, které zajišťuje poradenství v oblasti bydlení a ochrany nájemních vtahů k bytům pro laickou i odbornou veřejnost. Stal se předsedou tohoto občanského sdružení a dosud je jeho čestným předsedou.

Domnívám se, že dlouholeté profesní zaměření JUDr. Stanislava Křečka je jednoznačně tím nejlepším předpokladem pro výkon funkce Veřejného ochránce práv, kterou je, podle mého názoru, schopen zastávat ve prospěch těch jednotlivců, kteří ochranu před případným pochybením veřejné správy potřebují. Zároveň, v případě zvolení, by se vhodným a prospěšným způsobem doplňoval s nedávno zvolenou zástupkyní Veřejného ochránce práv Mgr. Monikou Šimůnkovou.

Závěrem mi dovolte sdělit, že jako dalšího kandidáta na funkci Veřejného ochránce práv jsem zvažoval Mgr. Kateřinu Valachovou, Ph.D., ta však krátce před mým rozhodnutím kandidaturu odmítla.

S pozdravem

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama