Mgr. Ivana Levá

  • Starý Plzenec
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2011 10:30:00

Od nové ministryně bych uvítala snahu o zlepšení podpory české kultury

Od nové ministryně bych uvítala snahu o zlepšení podpory české kultury

Vyjádření poslankyně Parlamentu ČR a stínové ministryně KSČM pro resort kultury Ivany Levé ke jmenování Aleny Hanákové ministryní kultury.

Vítám, že na post ministryně kultury zasedne žena. Od A. Hanákové očekávám citlivější přístup, i když ve vládě P. Nečase nebude mít zřejmě možnost prosadit zásadnější pozitivní změny.

Také v kultuře se na mnoha místech zoufale nedostává prostředků na lepší mzdy, rozpočty příspěvkových organizací jsou napjaté vinou škrtů a panuje napětí kvůli obavám z dopadu zvýšené DPH. Ocenila bych, kdyby se nová ministryně alespoň pokusila o zlepšení podpory české kultury, umění a tvorby. Velmi bych také uvítala, kdyby znovu zvážila sloučení Národního divadla se Státní operou a postupovala citlivě i v personálních otázkách.

Máme obavu, že v otázce církevních restitucí, k jejichž rozsahu má KSČM zásadní výhrady, bude ministryně plnit zadání koalice a pokračovat ve šlépějích exministra Bessera. O tom se však přesvědčíme až s odstupem času.

Ivana LEVÁ, poslankyně PČR a stínová ministryně kultury KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama