MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2011 16:03:00

Máme vůbec vládu? K čemu ji máme, když se nedokáže rozhodnout ohledně půjčky MMF

Máme vůbec vládu? K čemu ji máme, když se nedokáže rozhodnout ohledně půjčky MMF

Podle předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka se premiér Petr Nečas chová nekonzistentně, když na jedné straně s uznáním hovoří o zásluhách Václava Havla při začleňování České republiky do EU a na straně druhé odmítá půjčku MMF.

„Mezinárodnímu měnovému fondu půjčí i Rumunsko. To chceme být v EU opravdu za takové outsidery, že odmítneme půjčit dvojnásobek našeho ročního příjmu z evropských fondů?“ diví se Bělobrádek a dodává: „Premiér Nečas správně vyzdvihuje zásluhy Václava Havla při začleňování České republiky do Evropské unie. Proč se tedy jeho vláda ODS, TOP 09 a VV snaží naši zemi dostat na periferii evropské politiky?“

Předseda KDU-ČSL oceňuje postoj ministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga, který je půjčce nakloněn. „S názorem pana Schwarzenberga ovšem nekoresponduje snaha ministra financí se z půjčky vyvléci. Buďto cítíme spoluzodpovědnost za Evropskou unii nebo nám EU lhostejná. Nechápu ovšem, jak nám může být lhostejná žádost zemí, které jsou našimi výhradními obchodními partnery. Působí pokrytecky, když pan premiér prohlašuje, že nám nikdo nemá co rozkazovat. Mezi přátelské země takový tón nepatří,“ uzavírá Pavel Bělobrádek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama