Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2020 12:31:00

Hlavním pilířem pro nás vždy byla a bude rodina

Hlavním pilířem pro nás vždy byla a bude rodina

Komentář na facebookovém profilu k jednomu z posledních rozhovorů, poskytnutých ve funkci předsedy KDU-ČSL

 O budoucnosti křesťansko-demokratické politiky, o mně a mé rodině, o současné situaci ve straně, o lidovcích. Jsme konzervativní stranou, což neznamená, že neumíme reagovat na dění okolo nás. Máme vizi a hlavní témata, jsme ukotvenou stranou, nejsme nějakým aktuálním hnutím, které "se hledá". Hlavním pilířem pro nás vždy byla a bude rodina.

Příroda je naším dědictvím a je potřeba o ni pečovat. Je to v našich rukou, nikdo jiný to za nás neudělá. Klimatické změny jako problém vnímá i papež František. Nemůžeme strkat hlavu do písku, jinak na to doplatí další generace.

KDU-ČSL je tradiční strana s velkou historií. Vstoupili jsme do dalšího století a já věřím, že bude ještě lepší. Musíme naslouchat občanské společnosti, vnímat, co říkají občané, jak se chovají, po čem touží.

Křesťanství přeci není sprosté slovo. Nikdy nebudeme popírat své kořeny. Křesťansko-demokratická politika zformulovala moderní Evropu po druhé světové válce. Jsme lidová strana a budeme vždy hájit základy, na kterých stojíme už více než 100 let. Nejsme populisté, cílíme na lidi s vlastním úsudkem, na lidi myslící, kteří si umí kriticky zhodnotit informace. Jestli se solidarita, pomoc, péče, rodina, naše krajina, stávají často pouhým klišé, tak pro nás představují naprosto esenciální hodnoty, které budeme vždycky chránit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama