TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2020 15:52:00

Plošné rozhazování jedů nelze přijmout

Plošné rozhazování jedů nelze přijmout

Výzva na facebookovém profilu k podepsání petice proti plošné aplikaci jedů

 Půl roku po tom, co jsme pomohli zastavit ministerstvo, je to tu zase! Podepište petici proti plošnému šíření jedu v krajině!

Ministerstvo zemědělství České republiky opět otevírá možnost plošné aplikace jedu na hraboše Stutox II., který je jedovatý i pro mnoho dalších zvířat. Hrozí nejen přímé otravy zajíců, koroptví a bažantů, ale otrávení hlodavci a ptáci se mohou stát potravou pro další zvířata. Budou umírat nejen draví ptáci, lasičky či čápi, ale třeba i kočky a psi. Všechno jen proto, že agroprůmyslníci, drancující naši zemi, hospodaří na obrovských lánech, které jsou samy o sobě množírnami hrabošů.

Používají „levné“ metody, založené na plošné aplikaci jedovatých agrochemikálií, a šetří na řádných zemědělských postupech, například neorají do dostatečné hloubky, mají obrovské lány a neudržují krajinu ekologicky pestrou, tedy s remízky, cestami, mokřady a potoky. I tím zapříčinili přemnožení hlodavců.

Plošné rozhazování jedů je jednoduché, levné a vpravdě vražedné řešení, které nelze přijmout! Naše zemědělství potřebuje změnu struktury krajiny, a ne podporu travičů.

Petici můžete podepsat ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama