PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2020 7:35:00

Kultura nemá smysl, pokud je jen pro někoho

Kultura nemá smysl, pokud je jen pro někoho

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na zpřístupnění kulturních objektů nižším příjmovým skupinám

 Líbilo by se mi, kdyby výstavy byly skutečně přístupné pro studenty, školáky. Kdyby galerie byly plné lidí. Přál bych si, aby na výstavě Umění dlouhého století bylo plno. Vždyť je to úžasná příležitost vidět neskutečné množství zajímavých věcí! Vadí mi, že zájem je limitovaný vstupným. Chtěl bych, aby nebyl problém pro studenty a rodiny se na takovou výstavu dostat. Způsob hledáme, teď jsem to zadal.

Kultura nemá smysl, pokud je jen pro někoho. Pokud je tady jen pro úzkou elitu, která si to zaplatí, pak jdeme špatným směrem.

Nejen o tom, jak zatraktivnit vstupy do galerií a zpřístupnit je tak co nejširšímu publiku, je můj rozhovor pro Lidové noviny. Můžete si jej přečíst ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama