Mgr. Karolína Peake

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2011 14:02:00

Není třeba rušit dobré věci

 Není třeba rušit dobré věci

Jsem ráda, že se mi po nástupu do funkce v létě podařilo zabránit zrušení úkolů z protikorupční strategie-zřízení centrálního registru přestupků.

Byl navržen a zrušen v minulých volebních obdobích už několikrát. Je potřebný a aktuální zdaleka nejen pro zabránění korupci, ale hlavně také kvůli řešení problematiky vyloučených lokalit a nepřizpůsobivých obyvatel na Šluknovsku i jinde. Proto je důležité paralelně připravovat i změnu zákona o přestupcích a trestního řádu a zákona tak, aby mohla byt zavedena tzv. přestupková recidiva. Registr je proto důležitým nástrojem i s drobnou kriminalitou. Obce volají po tomto nástroji již velmi dlouho, aby bylo možné přísně a účinně trestat nenapravitelné výtržníky ohrožující své okolí například soustavnými krádežemi poklopů od kanálů, okapů či kabelového vedení.
Karolína Peake Místopředsedkyně vlády
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama