Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2020 19:43:00

Investovat do domovů seniorů je hlavní rolí krajů

Investovat do domovů seniorů je hlavní rolí krajů

Premiér Andrej Babiš navštívil v úterý 25. února 2020 Středočeský kraj.

 V doprovodu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha navštívil nemocnice v Benešově a Příbrami. Zavítal také do domova pro seniory v Sedlčanech a do Integrované střední školy technické Benešov. V Příbrami si předseda vlády prohlédl sídlo Hasičského záchranného sboru a setkal se s občany a se starosty okolních obcí.

Premiér Babiš zahájil cestu po Středočeském kraji spolu s ministrem průmyslu a obchodu a ministrem dopravy Karlem Havlíčkem jednáním se zástupci Českých drah. Hlavním tématem jednání byl nárůst cestujících v příměstských vlacích a z toho plynoucí přeplněnost spojů. Shodli se, že řešením může být prodloužení vlakových souprav, což si ale vyžádá investice do prodloužení nástupišť.

Spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem a středočeskou hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou poté premiér Andrej Babiš navštívil nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově, která na konci roku 2019 čelila kybernetickému útoku. Předseda vlády se zajímal o okolnosti kybernetického incidentu, ale s vedením nemocnice řešil i otázky nedostatku lékařů a zdravotnického personálu.

„Zajímali jsme se hlavně o kapacitu středních zdravotních škol. Shodli jsme se, že je to hlavně o praxi, a tím, že je celoevropský nedostatek sester, je to pro nás velice důležité téma,“ uvedl premiér Babiš.

Členové vlády se setkali i se zaměstnanci nemocnice a zajímali se o investice do modernizace nemocnice. „My jak znáno, s panem ministrem intenzivně navštěvujeme naše nemocnice. Toto je nemocnice krajská a má velice úspěšného ředitele, který tu investuje například do rehabilitačního pavilonu,“ uvedl premiér po prohlídce staveniště nového komplexního rehabilitačního centra. Nový objekt za 230 milionů korun bude mít 40 lůžek a 64 zaměstnanců. Výstavba byla zahájena v červnu 2019 a dokončena by měla být v letos srpnu. Nemocnice má také nový centrální urgentní příjem za 80 milionů korun, který výrazně zlepšil komfort zaměstnanců i pacientů.

V Integrované střední škole technické Benešov čekala předsedu vlády prohlídka dílen elektrikářů, kde žáci pracovali na montážních stěnách. Premiér v benešovské škole navštívil i pracoviště robotiky, kde se žáci učí na počítačích navrhovat tištěné spoje.

V Sedlčanech premiér Babiš navštívil poskytovatele sociálních služeb Domov Sedlčany. Ten by podle něj mohl být příkladem, jak má péče o spoluobčany nejstarší generace vypadat. „Hlavní role krajů je do domovů seniorů investovat, protože jich potřebujeme stále víc a víc. Důležitý je kvalitní personál. Přece jen ošetřovatelky nemají tolik peněz jako sestřičky, přitom je to stejně náročná práce. O tom jsme tu dnes také debatovali,“ uvedl premiér Babiš.

Poté se předseda vlády s ministrem Vojtěchem přesunuli do Nemocnice Příbram. Jednali s vedením krajské nemocnice a navštívili i oddělení paliativní péče. Oddělení bylo v nemocnici otevřeno v březnu 2019 jako v jedné z prvních nemocnic v České republice s lůžkovou paliativou. Předseda vlády poté přestřižením pásky slavnostně otevřel nově přesunutý babybox.

V Příbrami premiér Babiš rovněž navštívil stanici Hasičského záchranného sboru, kde slouží 86 profesionálních hasičů. Předseda vlády si prohlédl protiplynovou dílnu a místní hasiči předvedli protiplynový polygon stanice. Na závěr návštěvy Středočeského kraje se pak premiér Babiš na příbramské radnici setkal s občany a se starosty okolních obcí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama