PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2020 17:04:00

Ukázalo se, že projekt Czechiana není potřebný

Ukázalo se, že projekt Czechiana není potřebný

Komentář na facebookovém profilu k zastavení IT zakázky v hodnotě 450 milionů

 Potvrdily se mi pochyby, které jsem měl kolem IT zakázky Ministerstvo kultury České republiky v hodnotě 450 milionů korun. Proto jsem se rozhodl projekt Czechiana nepodepsat. Navíc provedeme jeho audit. Žádné postihy nebo právní důsledky to pro ministerstvo mít nebude.

Ukázalo se, že projekt není potřebný. Celá věc byla spravována velmi podivným způsobem a zaměstnanec firmy, který to měl na starosti, mi nebyl ani schopen odůvodnit přínos tohoto projektu.

Je zarážející, že v době, kdy opravdu potřebujeme digitalizovat, a to bude něco stát, zde byla potřeba lít peníze do IT zakázek, o kterých nikdo není schopen říci, k čemu mají sloužit. Takhle se přeci hospodařit nedá.

Peníze raději investujme do digitalizace tam, kde jsou skutečně třeba. Například na Národní digitální knihovnu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama