Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.02.2020 17:46:00

Asi se soupeři mají proč bát...

Asi se soupeři mají proč bát...

Komentář na facebookovém profilu k věrohodnosti průzkumů.

Nejhorší, co se může každé zemi stát, je, když normální, pro leckoho možná “nudnou“ politiku, politiku ve smyslu souboje idejí a programů, nahradí závody, kdo na soupeře nalije více špíny. Můžeme tomu třeba říkat kriminalizace politiky. Když se k tomu ještě přidají manipulace nejrůznějších zákulisních agentur placených bůhví odkud a nejčastěji ze zahraničí, je zaděláno na likvidaci politiky, politiky ve smyslu správy věcí veřejných.

O tom, jakou to na sebe bere podobu, píše trefně ve svém příspěvku o slovenských parlamentních volbách, respektive o tom, jak do nich zasahuje Česká televize, kolega z Trikolóry Petr Štěpánek ZDE.

Já k tématu čarování s průzkumy volebních preferencí jen připomínám čerstvou zkušenost Trikolóry, kdy ve stejný čas nám různé agentury naměřily výsledky od 0,5 až k 7,5 procenta. Náhoda? Nikoliv. To, že Trikolóra roste, jen někomu vadí, a tak vymýšlí, jak jí přistřihnout křídla. Průzkumy volebních preferencí jsou proto často spíše nástrojem politického boje, a ne obrazem skutečného stavu.

Něco pozitivního na tom ale je...
Podobné manipulace jsou jen důkazem toho, že se vás soupeři bojí. Asi mají proč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama