Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2012 17:41:23

Pochopte už konečně, že obrana je základní právo člověka !

Pochopte už konečně, že obrana je základní právo člověka !

Život lidem přináší všemožné situace. Vzhledem k tomu, že lidé nejsou dokonalí a žijí mezi námi i tací jedinci, kteří považují za normu a dokonce své právo okrást člověka, ublížit mu nebo rovnou obojí.

Je statisticky velmi pravděpodobné, že každý se alespoň jednou se zlodějem či násilníkem ve svém životě setká. Otázka je, jak se v takovém případě zachová.

Kdysi jsem napsal článek o tom, jestli má člověk právo vlastnit a nosit zbraň ( možno si osvěžit paměť zde: http://voksay.blog.idnes.cz/c/132649/Ma-obcan-pravo-vlastnit-a-nosit-zbran.html ) , kde jsem popsal podmínky, za kterých má bezúhoný občan právo si zbraň pořídit a nosit ji pro účely obrany majetku, zdraví a života svého i cizího.

Po posledním případu střelby v Tanvaldě jsem se dnes zúčastnil debaty na serveru ROMEA.CZ, a musím konstatovat, že jsem se skutečně bavil. Názory tamějších diskutérů ve smyslu, že i kdyby ten zastřelený a postřelený náhodou někoho přepadli a hre napadený neměl právo nikouho střílet, nebo že to byla poprava... a podobných nesmyslů, vymyšleností a blábolů , psaných vesměs špatnou, či téměř nesrozumitelnou češtinou je tamější diskuse zahlcena. Dokonce tam mají i cenzora, který zásadně maže příspěvky, které nesouhlasí s názory provozovatele webu, zatímco otevřeným rasistickým urážkám ze strany Romů dává prostor a evidentně je mazat nehodlá. Smysluplná diskuse je tam v podstatě absolutně nemožná.

Chtěl bych tedy i zde, když tam mi to nebylo příliš umožněno prezentovat jakési poselství :

Vážení , uvědomte si konečně, že soukromé vlastnictví, do nějž počítám kromě majetku i zdraví a život, je NEDOTKNUTELNÉ, a to i pro Romy, aniž by se takový statut soukromého majetku dal považovat za rasismus, i když někteří z Vás si to evidentně myslí. A každý má právo tento svůj majetek chránit a bránit i se zbraní v ruce - a dokonce ani to NENÍ projevem rasismu. No, a jelikož existují i netrestaní občané, kteří mají tím pádem právo si pořídit legálně legální palnou zbraň, mohou tito občané na obranu svého majetku, zdraví a života tuto zbraň použít, a útočník na to může doplatit. Jeho vlastním zdravím a životem. Čím dříve si to všichni násilníci a pachatelé krádeží či loupežných přepadení uvědomí- tím je to bude méně bolet. I jejich případné pozůstalé.

Přeji všem do nového roku dostatek práce, aby se nemuseli živit nebo jen bavit pácháním trestných činů.

A ubezpečuji všechny, že ani toto mé novoroční přání není rasismus.

originál článku na webu zde: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/pochopte-uz-konecne-ze-obrana-je-zakladni-pravo-cloveka-/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama