MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2020 21:49:00

Bezpečnostní rada státu rozhodla jak rozhodla

Bezpečnostní rada státu rozhodla jak rozhodla

Projev na 41. schůzi Parlamentu České republiky dne 3. března k opatření Ministerstva zdravotnictví v souvislosti s šířením koronaviru

Vážený pane místopředsedo, členové vlády, dámy a pánové, kolegyně a kolegové, byl jsem tady zmíněn. Musím říct, že jsem doporučoval, abychom přistupovali k těmto záležitostem plošně, to znamená systémově, jak bylo řečeno kolegou Stanjurou. Bezpečnostní rada státu rozhodla jak rozhodla, já to komentovat nebudu. Něco s tím vyvést musíme, my se k tomu postavíme, že to je 60 milionů ztráty, a že tedy nevíme, co s tím budeme dělat, je pravda.

Na druhou stranu musím na základě reakcí svých kolegů, jak starostů, tak hejtmanů, zítra skutečně žádat ustavení krizového štábu, který bude koordinovat všechny ty postupy a tak dále, protože když to sledujete, já, označen jako centrální hejtman panem premiérem, sice je to možná hezké označení, ale já nemám v rukou absolutně žádnou krizovou věc, kdy bych mohl něco takového svolat. Já žádnému hejtmanovi nemůžu nařídit, to jsou mí kolegové, já jsem na úplně stejné úrovni. To znamená, že zítra na té bezpečnostní radě státu tak, jak je mi zasíláno na našich komunikačních sítích, budu právě toto žádat, aby se to jasným způsobem ustavilo. Že je svoláno jednání ředitelů krajských úřadů, ano, ministr vnitra může svolat pouze ředitele krajských úřadů, já ho přesvědčil, aby si s sebou pozvali pracovníky krizového řízení, aby si tam vysvětlili, co a jak a skutečně ta koordinace a spolupráce mezi kraji a ústředními orgány se musí podle mého názoru zlepšit. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama