Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2012 13:50:17

Drábkův chaos na úřadech...

Drábkův chaos na úřadech...

Drábkův chaos na úřadech je pro zdravotně postižené nedůstojný, ČSSD apeluje na okamžitou nápravu!

Změna způsobu výplaty příspěvku na mobilitu zdravotně postiženým občanům tak, jak ji i přes nesouhlas ČSSD a velké části veřejnosti prosadil ministr Drábek, vyvolává další nejistotu. V minulosti byl tento příspěvek roční a bylo možné o něj požádat kdykoliv v průběhu roku. Změna v tomto roce znamená, že všichni žadatelé musí podat žádosti v lednu, jinak by jim příspěvek za předchozí měsíce zanikl. V souběhu zavádění dalších opatření v oblasti zaměstnanosti dojde k velkému náporu na úřady práce v měsíci lednu.

A vzhledem k nepřipravenosti a nedostatečnému odzkoušení celého nového systému, včetně počítačové podpory, dochází k problémům, které dopadají na občany, kteří jsou nuceni k nedůstojnému čekání na Drábkových úřadech.

ČSSD proto taktéž podpoří ústavní stížnost na prodloužení lhůty pro příspěvek na auto u již uzavřených smluv z 5 na 10 let pro lidi se zdravotním postižením, kterou prosazuje Národní rada zdravotně postižených.

Je nepochopitelné, proč ministr Drábek zavádí kvapně změny v systému, které jsou naprosto nepřipravené, a vystavuje tím občany nepřiměřenému stresu. Přitom stačilo posunout zavedení alespoň o půl roku.

ČSSD podporuje kroky NRZP k obhajobě zájmů lidí se zdravotním postižením a vyzývá ministra Drábka, aby učinil neprodleně efektivní kroky, včetně personálního posílení úřadů práce, aby tento nedůstojný stav skončil.

Zdeněk Škromach, stínový ministr práce a sociálních věcí za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama