Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2020 19:05:53

Máme se nejlépe v historii

Máme se nejlépe v historii

Proč je tolik sebevrahů, když se máme tak dobře? Není zde nějakou souvislost s tím, že 600 tisíc lidí bere pravidelně antidepresiva?

  Máme se nejlépe v historii

Když jsem jel v únoru z Prahy, tak jsem měl zážitek. Vlak měl zpoždění 30 minut. Hůře však na tom byli ti, co jeli od Plzně do Prahy a u Všenor někdo skočil pod vlak. Cestující tak přijeli do Prahy o 2 hodiny později.

No, nyní na mě z PC vyskakuje informace, že stejná událost se stala mezi obcemi Kyjov a Vlkoš na Hodonínsku. Na přejezdu na okraji Kyjova totiž vlak srazil ženu, která byla na místě mrtvá. Svůj život prý zřejmě skončila dobrovolně.

Dal jsem řeč se zaměstnaci dráhy a shodli jsme se na tom, že takových situací je stále více. Můj známý mi dokonce řekl, že přestal jezdit vlakem z Brna do Prahy, poněvadž téměř pokaždé když jel, tak bylo zpoždění v důsledku člověka v kolejišti. A aby toho nebylo málo, tak loni jsem jel vlakem ze Zdic na Příbram. Hned za první zastávkou skočila pod vlak žena. Takže jsem měl ten zážitek v přímém přenosu s následným popisem od strojvůdce.

Když toto vše vidím a slyším,tak se neubráním pocitu, že je tady nějaký rozpor v tom, jak se máme podle růstu a HDP dobře, a počtem sebevražd. Že by za tím nárůstem stály jen nešťatné lásky a vážné nemoci?

Josef Švarcbek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama