Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2020 19:34:48

Čert sere na větší hromadu

Čert sere na větší hromadu

V současném společensko-ekonomickém systému dostává více ten, kdo víc vlastní. Přestože se mluví o volném trhu, tak naši velkovlastníci půdy i lesů dostanou vždy více dotací od těch, kdo nic nevlastní, či jen nepatrné množství. Dotace jsou od státu.

Čert sere na větší hromadu.

Pokud jste decentní, tak dále nečtěte Je docela možné či dokonce pravděpodobné, že stejné "sprosté" slovo ještě použiji. Proč používám takové neslušné slovo? Je to asi proto, že vnímám statistiky růstu majetku 1 procenta světové populace, které koncentruje stále více majetku. Pak se stačí podívat na naše oligarchy, kterým v důsledku jejich podivných investic tečou další a další miliony, i když oni se válejí v Monaku či na Bali. Tito zástupci rentiérského kapitalismu mohou být vysmátí, renta jim teče automaticky a platí ji daňový polatník na základě zločinných smluv s obcí, obecní či státní firmou, či dokonce se státem. Napadá mě taková servisní smlouva na tramvaje v dopravním podniku Prahy či Plzně. Tyto servisy provádí Škoda Transportation a městské podniky nemají možnost si je dělat samy. Jsou takovými vazaly firmy. O Rittigovo praktikách s rentou z jízdenek na městskou dopravu se namluvilo dost. Tam všude čert přidával.

Trochu jsem odbočil od podnětu, který byl důvodem k tomuto článku. Tím byl článek v lidovkách -Vlastníci lesů by mohli dostat dotace, státní příspěvek je má motivovat k lepší péči o majetek.

Když budete pokračovat v četbě, tak se dozvíte, že dotace budou v následujících letech dostávat dotace proto, že je třeba lépe pečovat o lesy, aby zadržovaly vodu, chránily půdu proti erozi a sloužily k rekreačním účelům občanů. Až sem je to skvělý záměr. Malí vlastníci zajásají, že dostanou pár tisíc a nebudou muset vše platit sami. Model, který platil stovky let, že les je taková pokladnička však v posledních letech přestal platit. Kůrovec vše změnil a vlastnictví lesa se přestalo vyplácet. Tohle je podstata, vlastníci nevydělávají. Aby se vydělávalo zase a více, vymyslelo se to krásné zdůvodnění a státe plať. Když bylo dřevo hodnotné, tak se zisky krásně privatizovaly a nyní se ztráty budou socializovat, stejně jako to bylo s bankami, které v 90. letech krachovaly. Tam taky zasáhl stát podle principu - občane plať. To však bankéři byli již za vodou. A k čemu nyní dochází? Na dotacících do lesů budou zase profitovat ti velcí, taková církev a církevní řády, které v rámci restitucí dostaly tisíce hektarů lesů. A to nesmím zapomenout na restituované šlechtické lesní majetky. Ty taky nejsou malé. Tito velcí vlastníci zase vydělají více než ti co vlastní hektar lesa. Ano čert sere na větší hromadu.


Kandidát do Senátu za volební obvod 3 Cheb - Tachovsko Josef Švarcbek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama