Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2020 8:41:22

Poděkování ženám k jejich svátku

Poděkování ženám k jejich svátku

Nejen při MDŽ je třeba si připomínat současné problémy, které naše ženy a mají a jejichž vyřešení by zlepšilo jejich sociální postavení v naši společnosti.

Mezinárodní den žen, navzdory úsilí pravice o jeho zrušení, se stále slaví. Nechci se vracet do minulosti a k historickým událostem, které vzniku tohoto svátku předcházely. Přesto chci připomenout, že se tento svátek slaví i v zemích, které se stále potýkají s dodržování ženských práv, ať již z důvodu politických, společenských či náboženských.

Proto se raději vraťme na zem a připomeňme si současný stav v České republice. Přes objektivní snahu naší politické reprezentace zlepšit postavení žen ve společnosti stále zůstávají problémy. Například v nespravedlivém odměňování žen či v jejich diskriminaci v některých odvětvích. Sociální demokracie se vždy snažila a stále se snaží zlepšit pracovní podmínky žen či zvýšit kvalitu života seniorkám. ČSSD mimo jiné prosazuje důstojnou mzdu a bojuje proti platové diskriminaci. Podporuje práce na zkrácený úvazek či sdílená pracovní místa. Prosazuje důchodovou reformu, ve které by se spravedlivěji započítávaly roky péče o děti a péče o své blízké. Podporuje vznik nových jeslí a služeb pro matky s dětmi. Každoročně zvyšuje penze a protlačila zákon o zálohovaném výživném.

To je jen výčet konkrétních opatření, které mají zkvalitnit životní úroveň našich žen a zlepšit jejich společenské uplatnění. Proto je důležité si stále připomínat MDŽ jako den nikdy nekončícího boje za práva žen. Je potřebné si uvědomit současné problémy, se kterými se naše ženy a matky potýkají. A také je správné, že tento den a nejenom tento den obdrží ženy jako naše poděkování za svoji starostlivost a péči květinu či kytičku. Jde přece o vážnost a lásku, kterou k našim ženám a matkám muži a jejich děti cítí.  

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama