JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2020 16:21:00

ZA ŠÍŘENÍ KORONAVIRU HROZÍ I KRIMINÁL §§§

ZA ŠÍŘENÍ KORONAVIRU HROZÍ I KRIMINÁL §§§

Vláda (média aj.) nás ve dne v noci (správně) poučují o nebezpečí, o prevenci a opatřeních, včetně sankce (až 3. miliónové). To je chvályhodné…! Avšak zarážející je, jak někteří (kolem nás) lehkovážně hazardují s naším zdravím – a nezdravě riskují.

Takže já stručně připojím PREVENCI TRESTNĚPRÁVNÍ:

V trestním zákoníku jsou skutkové podstaty trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci (v § 152 úmyslný a v § 153 TrZ stačí i tzv. nevědomá nedbalost) - koronavir SARS-CoV-2 v seznamu těchto chorob je. Aktuálně upozorňuji, že k postihu stačí i zvýšení nebezpečí nákazy v místech, kde se již vyskytuje v epidemické podobě, a to mj. i nedodržováním hygienických požadavků, nedodržováním opatření při předcházení vzniku a šířením infekčních onemocnění, porušením zákazu cestování nebo karantény apod. Pachatelem pak může být osoba v karanténě apod., která úmyslně nedodrží příslušné povinnosti, omezení nebo zákazy, přičemž stačí, že věděl o možném ohrožení zdraví či života - a „byl s tím srozuměn“. Trestní sazby jsou stupňovány podle následku až po možný desetiletý či dokonce dvanáctiletý trest vězením při nedbalostním způsobení smrti…

No, tohle je tak na 2-3 stránky A4, takže zájemci si mohou počíst v TrZ. „Mí“ studenti trestního práva Katedry sociální patologie a sociologie už to znají – a v rámci výuky pokračujeme dalšími přečiny a zločiny. Snad bude naše TŘÍDA BEZ COVIDA :-)

Vy se mějte hlavně ZDRAVĚ a OBEZŘETNĚ…!

Mirek Antl

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama