Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2020 15:05:00

Vaše chování je chování komunistů před rokem 1989

Vaše chování je chování komunistů před rokem 1989

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2020, návrh na volbu členů Rady České televize.

Děkuji, pane místopředsedo. Pane kolego Plzáku, prostřednictvím pana předsedajícího, o tom základním nepochopení, oč tu běží, protože co se týká Rad, máme hledat profesionály, kteří jsou schopni zajistit nezávislost veřejnoprávních médií, kteří rozumí ekonomice, žurnalistice a jsou odborníci.

Vztah k jakékoliv politické straně je zcela za hranou, je manipulativní a zavání to tím, co jsme tady měli před rokem 1989. (Slabý smích.) Slyším smích. Je to na stejné úrovni, jako kdybyste u jiných zákonů například hledali, zda tento zákon přinese prospěch Agrofertu nebo některé firmě nebo odvětví v rámci holdingu. Tady je to o to horší, že zde se bavíme o svobodě médií, jednomu ze základních pilířů demokracie. A jestliže pro vás je naprosto klíčová a důležitá informace, jaký daný člověk má vztah k hnutí ANO, a jestli je sympatizant premiéra, anebo jakékoliv jiné politické persony - a vy to vztahujete k vašemu premiérovi, tak to je jasná politizace těchto rad, je to zcela za hranou. A jestliže se oháníte soukromým mailem, tak v tento moment to je zcela mimo mísu.

Protože to, k čemu směřujete, je dosazení lidí, kteří budou plnit politické zadání hnutí ANO. Je mi líto, že vaše chování, je chování komunistů před rokem 1989.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama