doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2020 20:57:00

Na dezinfekci pro zaměstnance ve veřejné dopravě vyčleníme 100 milionů Kč

Na dezinfekci pro zaměstnance ve veřejné dopravě vyčleníme 100 milionů Kč

Ministerstvo dopravy zavádí další opatření proti šíření nákazy koronavirem ve veřejné dopravě. Ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček vydal pokyn pro všechny provozovatele veřejné dopravy, aby zaměstnanci používali dostupné dezinfekční prostředky.

Dopravci obdrželi manuál pro své řidiče, jak postupovat při dodržování hygieny, a mohou získat státní finance na dezinfekci pro řidiče či např. průvodčí nebo také hygienické prostředky samotné. Řidiči autobusů a průvodčí musí zůstat zdraví, aby veřejná doprava i nadále plynule fungovala.

„Situaci ve veřejné dopravě jako takové a na nádražích máme pod kontrolou, hygienická opatření běží. Nyní se proto soustředíme na řidiče, průvodčí a jejich cestující zejména v soukromé autobusové dopravě, aby se nepodíleli na šíření nákazy. Vyzývám zaměstnavatele, aby se ke všem řidičům autobusů informace a dezinfekční prostředky dostaly,“ apeluje ministr dopravy Karel Havlíček.

Celkem 100 milionů Kč na dezinfekci pro zaměstnance v závazkové veřejné dopravě se bude rozdělovat prostřednictvím 14 krajů a měst s městskou hromadnou dopravou, které tyto náklady potom budou proplácet dopravním firmám na základě předložených faktur.

Zajištění dezinfekce se řeší na přání odborů i zaměstnanců samotných; Odborový svaz dopravy také bude řešit kontrolu toho, aby dopravní firmy pro své zaměstnance informace a dezinfekci skutečně zajistili.

Na Ministerstvu dopravy i nadále funguje koordinační skupina ke koronaviru ve veřejné dopravě. Zajišťuje informovanost krajů, měst a všech cestujících ve vlacích, autech a autobusech. Zároveň úzce spolupracuje se Správou železnic na opatřeních pro zvýšenou hygienu na nádražích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama