RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2020 22:41:00

Nesmíme to zlehčovat, jde o lidské životy

Nesmíme to zlehčovat, jde o lidské životy

Komentář na facebookovém profilu k pandemii koronaviru

 Koronavirus v EP. Ano, už je tu taky. Má ho trenér ve fitku. Ale o tom psát nechci, nechodím tam, má postava je důkazem. Nechci psát ani o tom, jak předseda EP, italský socan David Sassoli, přiletěl v neděli do Bruselu z Itálie, v pondělí všechny pozdravil na plénu a dnes oznamil, ze jde na 14 dní do karantény (protože byl v Itálii) a jednání EP na neurčito přerušuje. Mohl to přerušit uz v neděli, aby sem 750 poslancu zbytečně neletělo, ale takhle to tu zkrátka chodí (foto prázdného EP)...

Chci napsat o tom, že situace je vážná. Není čas na fórky. Není to obyčejná chřipka, jak nám tvrdili odborníci a jak mnozí - včetně mě - uvěřili. Proti viru zatím nemame vytvořenou imunitu. Je to typ krize, která vyžaduje odpověď ze strany cele společnosti a všech zemi v Evropě. Shora i zezdola. Je dobře, ze se doma politici přestali za každou cenu hádat. Už to poznali i v Itálii, kde začátek krize fakt podcenili. Naopak jako příklad správného managementu je uváděn Singapur nebo Tajwan.

Portugalský spisovatel (a bývalý ministr) Bruno Macaes napsal: "Mysleli jsme si, že čínské hodnoty jsou příčinou problému a že nás před virem ochrání naše hodnoty. Je to ideologický přístup. Musíme využívat technologie a politickoou moc, a ne jen věřit, že všechno bude OK, protože vyznáváme ty správné hodnoty."

Něco na tom je. Teď se rozhoduje taky o tom, zda si s virem poradíme líp nebo hůř než Čína. Jde o lidské životy. Nesmíme to zlehčovat. Epidemiologové tvrdí, že jen opatření dočasně omezující svobodu jsou schopné viru zabránit v nekontrolovaném šíření. Vyžaduje to precizní a racionální management shora. A solidární a zodpovědné chování zdola. Zvládneme to!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama