Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2020 22:08:00

Mimořádný příspěvek na rodinnou dovolenou 1000 korun

Mimořádný příspěvek na rodinnou dovolenou 1000 korun

Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) navrhuje v letošním roce zavést jednorázovou mimořádnou podporu na rodinnou dovolenou ve výši 1000 korun pro rekreační pobyt rodin na území ČR.

 Příspěvek bude určen na minimálně dvoudenní pobyt rodin s dětmi (minimálně 2+1, nebo 1+2) v zařízení určeném pro rekreaci.

“Hlavním důvodem tohoto návrhu je mimořádná situace v souvislosti s šířením viru COVID – 19. Uvědomujeme si, že některé rodiny přijdou o část příjmů kvůli aktuální situaci a budou mít problém zaplatit si dovolenou. Příspěvek jim má pomoci v rekreaci na zotavenou, kterou ČSSD považuje za jedno ze základních práv zaměstnanců a prevenci onemocnění ze stresu,” říká Ondřej Veselý, předseda sněmovního zahraničního výboru a místopředseda ČSSD. Doplnil, že podle návrhu ČSSD by příspěvek měly vyplácet Úřady práce.

Příspěvek je určený pro dovolenou v České republice. Důvody jsou bezpečnostní a ekonomické. “V důsledku šíření viru je nejbezpečnější trávení dovolené v letošním roce na území ČR, a právě tato podpora může řadu Čechů přesvědčit, aby letošní dovolenou strávili v tuzemsku,” vysvětlil ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček.

Příspěvek může pomoci i hospodářsky. Již nyní nastal propad počtu návštěvníků tuzemských ubytovacích zařízení, hlavní letní sezóna by mohla být pro trh cestovního ruchu na území ČR fatální. “Příspěvek má pomoci poskytovatelům služeb v cestovním ruchu pomoci překlenout letošní sezónu tuzemskými klienty. Jedná se tak o jakési „šrotovné“ pro oblast ubytovacích služeb,” říká Veselý.

Příspěvek bude proplacen na základě daňového dokladu vystaveného provozovatelem ubytovacího zařízení, kde bude potvrzen počet osob a počet přenocování.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama