Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2020 21:32:00

Je důležité, aby se ČR nepropadla do hluboké krize

Je důležité, aby se ČR nepropadla do hluboké krize

Komentář na facebookovém profilu k vládním opatřením ve stavu nouze

 Pro KDU-ČSL je důležité zajistit především bezpečnost všech lidí v České republice. Lidovci představili soubor praktických kroků, které mají zmírnit dopady regulací v boji s koronavirem.

Chceme řešit ošetřovné, které pro tuto mimořádnou situaci není zrovna šťastně nastavené. Je potřeba ho prodloužit a zvýšit na 100 % mzdy. V tuto chvíli navíc ošetřovné neplatí pro živnostníky, což je průšvih, protože máme řadu maminek, které se živí jako OSVČ, proto chceme rozšířit ošetřovné i pro ně.

Vybízíme také k podpoře home office ze strany státních institucí a soukromého sektoru, aby lidé, kteří nejsou nezbytně nutní pro chod ekonomiky a firem, mohli pracovat z domova.

Vláda by měla soukromému sektoru, firmám, živnostníkům garantovat pomoc i nad rámec těch opatření, která už byla zveřejněna. Vláda musí zajistit fungování ekonomiky a dostatek peněz pro rodiny a kompenzace pro podnikatele. Je důležité, aby se ČR nepropadla do hluboké krize. Lidovci jsou proto připraveni se s vládou bavit o výši dluhu státního rozpočtu v tomto roce. Ekonomika se nesmí zastavit. Vládní rozpočtová rezerva na tyto kompenzace nebude stačit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama