Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2020 16:56:54

Už nevím, co je férovost.

Už nevím, co je férovost.

Máme nějaká pravidla a pak výjimky. Něco vyhlásíme a za pár hodin to změníme. To je postup ministra Hamáčka. Možná mu za to nepoděkujeme.

  Už nevím, co je férovost.

Podle ministra Hamáčka je férové a solidární, když se vyhlášené pásmo pro pendlery zvýšilo z původních 50 kilometrů na 100 kilometrů. Že to nemá logiku v této rizikové době? Chyba, má to velkou logiku. Hamáček si porozprávěl s rakouským ministerstvem vnitra a vyhověl jeho prosbě o prodloužení pendlerství našich občanů do Rakouska. Nejen že je to nesystémový krok v situaci, když u nás se zavírají hospody a zavírají hranice, ale zároveň to vytváří další rizikovou skupinu, která bude zvyšovat infekční tlak. Zdůvodnění, že ti lidé tam pracují je nedostatečné. Spíše je pravdivější ta druhá informace, kterou tak nějak všichni víme, že hodně našeho zdravotnického personálu - sestřičky a doktoři pracují v zahraničí, zejména v Rakousku a Německu. K tomu můžeme připočítat i pracovníky v sociálních službách. Náš férový Hamáček ukázal dobrou vůli a vyhověl. Nechci úplně mluvit o tom, že ten personál byl vyškolen za peníze českých daňových poplatníků a pro české pacienty, ale nebudou tady náhodou chybět? Jeden nakažený doktor či sestřička vyřadí celé oddělení minimálně na 14 dní karantény, a to je ta lepší varianta, taky mohou onemocnět.

Díky koronaviru nyní lépe vidíme, co se děje ve společnosti a jak fungují byznysové toky. Omračující je informace, že velká většina aktivních látek pro antibiotika se vyrábí ve Vnitřním Mongolsku, což je v Číně. Nyní už víme, že Vnitřní Mongolsko je farmaceutická velmoc, a ne Švýcarsko, jak jsme si donedávna mohli myslet.


Kandidát do Senátu za volební obvod 3 Cheb-Tachov Josef Švarcbek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama