Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2020 4:33:00

Podle skutků poznáte je...

Podle skutků poznáte je...

Komentář na facebookovém profilu k bezplatnému daru zdravotnických pomůcek od skupiny PPF Petra Kellnera.

Je smutné, když namísto sjednocení a vzájemné pomoci v době, kdy se zachraňují životy a zdraví našich lidí, některé politické strany nedělají nic jiného než politikaření a okopávání kotníků. Inu, jak se říká “podle skutků poznáte je”...

Dnes před polednem se v budově Úřadu vlády ČR setkal majoritní akcionář skupiny PPF Petr Kellner s předsedou Vlády ČR Andrejem Babišem a ministrem průmyslu a obchodu ČR Karlem Havlíčkem. Důvodem schůzky byla krizová situace ohledně dodávek ochranných zdravotnických pomůcek, respektive nabídka skupiny PPF věnovat darem České republice cca 120 tun zdravotnických pomůcek.

Skupina PPF, prostřednictvím své biotechnologické firmy Sotio nabídla pomoc Ministerstvu zdravotnictví již minulý týden, a po dohodě s náměstkem Prymulou následně nakoupila a přivezla do ČR z USA 20 000 ochranných masek, které nyní dostávají jako dar praktičtí lékaři. Aktuálně skupina PPF předsedovi Vlády potvrdila, že v Číně a Španělsku prostřednictvím svojí společnosti Home Credit nakoupila a v pondělí bezplatně, jako dar České republice, předá tyto ochranné pomůcky, v celkové hodnotě sto miliónů korun.

1,8 milionu kusů chirurgických masek
1,7 milionu kusů respirátorů N95
20 tisíc kusů Copan Flocked Swabs
30 tisíc Liferiver testovacích sad
10 tisíc Wondfo testovacích sad

Uvedené zdravotní pomůcky budou od pondělí 16.3. 2020 večer připraveny k postupnému převozu do České republiky. Dopravu bude zajišťovat Vláda České republiky, která jediná nyní může v Číně získat příslušná povolení pro vývoz tak velkého množství zdravotního materiálu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama