Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2020 0:51:44

Jak se pozná dobrá vláda

Jak se pozná dobrá vláda

Pokud naše vláda neví, jak se má předcházet problémům, tak musí nahlédnout do Vladaře od Nicoli Machiavelliho. Pokud do ní nahlédne, tak zjistí, že tahá kočku za ocas.

Jak se pozná dobrá vláda

Tak jsem se díval na pár tiskovek po zasedání vlády. Že by mě to strhlo k optimistickým výkřikům nadšení nad tím, jak má současnou zdravotní a bezpečnostní krizi vláda v rukou, tak to tedy ne. Rady ministra Hamáčka, že do MHD s respirátorem nebo rouškou, byť podomácku ušitou mě zrovna nenadchly a nepřesvědčily. Spíše jsem se třásl hrůzou nad tou beznadějí. Ani usilovné přesvědčování, že roušky a respirátory by lidé měli nosit a užívat, nepůsobí po několika dnech přesvědčvě, když je většina pořebných nemá a to ještě spoléháme na dodávku z totalitní Číny. A to nemluvím o ceně, ta asi bude tržní, pokud je Čína taky zastáncem volného trhu. Ten znamená, že co je nedostatkové, je drahé.

Nedalo mně to, a podíval jsem se do knihy Nicoly Machiavelliho, abych si ozřejmil, jak má fungovat dobrý vladař. Ta knika se jmenuje Vladař:

Opisuji z knihy:

Římané postupovali v těchto záležitostech tak, jak by měli postupovat všichni moudří vladaři: Musejí si totiž všímat nejen současných nesnází, ale také budoucích a s veškerým úsilím jim předcházet. Předvídáme-li je včas, snadno je překonáme, kdežto čekáme-li až se přiblíží, lék přichází pozdě, protože choroba je již neléčitelná.

Platí zde, co říkají lékaři o souchotinách, že se totiž v zárodku snadno léčí, ale nesnadno zjišťují, kdežto později, jestliže nebyly hned na začátku rozpoznány a léčeny, snadno je lze zjistit, ale nesnadno léčit. Bývá tomu tak i ve státních záležitostech. Postřehneme-li včas ( což je dáno jen prozíravým lidem) neduhy, klíčící v zemi, brzy je vyhojíme. Zůstanou-li však nepovšimnuty a rozmohou se tak, že bijí do očí všem, není už proti nim léku.!!!!!

A můžeme pokračovat na straně 18................

A to jsou, prosím, rady 500 let staré. Dnešní zaslepenci a nevzdělanci a ignoranti to neví a riskují stabilitu států a bezpečnost občanů!

Vládnout za pěkného počasí, mít v kapse hodně peněz, poslušné obyvatelstvo a ekonomickou prosperitu, to je něco, co by si každý přál. Ale není to tak navždy..


Josef Švarcbek-kandidát do Senátu za obvod Cheb
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama