Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2020 12:22:00

Poskytovatelé sociálních služeb a jejich klienti si pomoc rozhodně zaslouží

Poskytovatelé sociálních služeb a jejich klienti si pomoc rozhodně zaslouží

Diakonie Valašské Meziříčí zvítězila u zákazníků Tesco.

Také na úvod letošního roku mohli zákazníci prodejen společnosti Tesco ve Valašském Meziříčí a Zubří rozhodovat o pomoci potřebným. V rámci programu Vy rozhodujete, my pomáháme Nadačního fondu Tesco tentokrát vítězství přiřkli Diakonii Valašské Meziříčí, která obdržela šek na 30 tisíc korun.

Zákazníci mohou vždy vybírat ze tří projektů, které pomáhají místním komunitám. Na vítěze přitom čeká šek na 30 tisíc, druhý v pořadí si odnese 16 tisíc a třetí získá 10 tisíc Kč. O hlasy zákazníků dvou zmíněných prodejen se tentokrát ucházely projekty Diakonie i Charity Valašské Meziříčí a Naděje, pobočka Vsetín.

Nejvíce hlasů, celkem 9 329 získala Diakonie Valašské Meziříčí na projekt Vytvoření optimálních podmínek pro zajištění kvalitní péče. „Klienti domova se zvláštním režimem tráví v důsledku své nemoci většinu času na lůžku, proto jsou postele vybaveny speciálními matracemi, jež zabraňují proleženinám. Díky podpoře společnosti Tesco můžeme část těchto matrací, které jsou již na hranici své životnosti, obnovit. Tím zajistíme optimální podmínky v péči o naše klienty. Děkujeme všem, kteří nám dali hlas,“ uvedla Květoslava Othová, ředitelka valašskomeziříčské Diakonie.

Stříbro a částku 16 tisíc Kč s 8 909 hlasy získala Charita Valašské Meziříčí na projekt Šťastné stáří - rozvíjíme smyslové vnímání seniorů pro Denní stacionář v Rožnově pod Radhoštěm. Částku 10 tisíc Kč (7 279 hlasů) převzala Naděje, pobočka Vsetín na projekt Mít možnost vnímat.

„Jsem moc rád, že společnost Tesco takto aktivně a navíc pravidelně podporuje organizace působící v sociální oblasti. Poskytovatelé sociálních služeb a zejména jejich klienti si to rozhodně zaslouží,“ připojil starosta Robert Stržínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama