Mgr. Martin Hanousek

krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • SZ
  • Hradec Králové
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2020 16:47:00

Stovky bavlněných roušek dostanou hradečtí senioři a školy

Stovky bavlněných roušek dostanou hradečtí senioři a školy

Město v těchto dnech rozdá stovky kvalitních bavlněných roušek, zhruba 700 kusů je určeno pro seniory a osoby se zdravotním postižením žijící v Hradci Králové.

 Dalších přibližně 500 roušek putuje do třech škol, kdy dvě z nich budou od příštího týdne k dispozici pro děti zaměstnanců složek IZS, zdravotníků a dalších.

„Ještě během dnešního dne budou roušky rozneseny do objektů Harmonie I. a II. Následně pak budou poskytnuty do objektu Penzion pro důchodce a bývalých domů s pečovatelskou službou v ulicích Zámostí a Bezručova. Další roušky také doručíme do domu vyčleněného pro bydlení osob se zdravotním postižením v ulici Pod Zámečkem,“ říká náměstek primátora oblast školství a sociálních věcí Martin Hanousek. Všechny tyto objekty navštíví dobrovolníci z řad královéhradeckých skautů, kteří budou mimo jiné informovat občany o správném používání roušek a předají jim základní informace v tištěné podobě. „Za tuto dobrovolnickou činnost patří skautům velké poděkování. Nejen, že se starají o distribuci roušek a jsou městu k dispozici, ale zároveň jsou připraveni na spolupráci s terénními pečovatelskými službami, aby pomohli s dovezením nákupu potravin nebo léků osobám, které to skutečně potřebují,“ doplňuje náměstek Hanousek.

Zhruba 500 kusů roušek bylo během dnešního rozvezeno také do škol, které budou od příštího týdne poskytovat péči o děti zaměstnanců složek IZS, zdravotníků a dalších. „Jedná se o mateřskou školu Kamarád (Veverkova) a základní školu Bezručova. Vybavili jsme také základní a mateřskou školu Mandysova, která v případě naplnění kapacit předešlých dvou škol je připravena pojmout další děti,“ dodává náměstek Hanousek.

Necelou stovku kusů bavlněných roušek poskytne město také Oblastní charitě Hradec Králové.

Hradecký magistrát eviduje velké množství nabídek pomoci od dobrovolníků i dobrovolnických skupin. Všechny kontakty jsou evidovány a v případě využití nabídky budou příslušný dobrovolník nebo organizace osloveni. Všech nabídek si magistrát města velmi váží a děkuje za ně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama