Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2020 20:01:30

A už je to tady

A už je to tady

Vláda vyčlenila 4 nemocnice pro nemocné s nemocí Covid 19. Ty jsou však v Praze a Brně. Nehrozí v nich šíření nemoci? Nebylo by vhodnější využít vojenské nemocnice, které byly pro takové případy stavěny?

A UŽ JE TO TADY

Podle ředitele Fakultní nemocnice Plzeň Václava Šimánka bylo pro pacienty s podezřením na koronavirus vyklizeno druhé patro kožní kliniky, toď zpráva v Tachovském deníku dne 17.3.2020.

Není to tak dlouho, kdy jsem upozorňoval na problém kdy ihned po listopadu 1989 se likvidovaly zařízení, které byly vybudovány, jako záložní prostory právě pro tyto účely . Jedním z nich bylo zařízení Hředle, které mělo kapacitu 500 lůžek. Tehdejší vlády dopustily, aby se tyto zařízení rozprodávaly pro podnikatelské záměry. Všichni víme kdo zde vládl a nyní jejich představitelé moralizují. Ani já nutně tuto vládu nemusím, ale podstatné je, že koná. A pokud to tak sleduji tak v EU byla ČR první, která prováděla zásadní opatření a uzavření hranic. Toto měla Evropská komise udělat ihned ve všech státech, místo toho však někteří představitelé EU naší vládu za tyto opatření kritizovalo. Když to dnes sledujete tak to po nás většina těchto států vše kopíruje. Čína nám dala jasný signál oč běží, první zprávy případu o šíření tohoto virusu v Evropě byly právě z Německa, proto EU měla konat - bohužel. Dnes se vše točí okolo roušek, respirátorů, ochranných prostředcích o jejich nedostatku to není selhání jenom této vlády, to je selhání celého tohoto systému v Evropě, selhání předešlých vlád a právě těch mezičlánků, které dnes poukazují pouze na nečinnost této vlády a ministrů, ale oni roky zpátky nekonaly, ale jenom si chrochtaly.

Co říci závěrem, k tomuto pohledu na věc mě vedla jedna skutečnost. Dovedete si představit jak v jednom patře FK bude "izolované" oddělení do kterého se půjde třeba přes další patro, je to normální. V jedné budově zdravé oddělení a zároveň infekční. Proto se za toho předlistopadového "režimu" budovaly objekty, které měly své opodstatnění.

Dnes si vůbec nedovedu představit, kdyby v čele organizování a řízení boje proti tomuto virusu stál třeba pan poslanec Bartoš, nebo pan Fiala, kteří se řadí mezi velké kritiky. Jeden z nich stojí v čele strany, která právě svým chováním vytvořila podmínky, se kterými se dnes potýkáme všichni.

JOsef Švarcbek, kandidát do Senátu  za volební obvod 3 -Cheb

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama