Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2020 22:08:00

Tiskne celé Česko

Tiskne celé Česko

Náměstkyně Martina Berdychová vyzývá školy k tisku ochranných pomůcek.

Výzva „Tiskne celé Česko“ má za cíl získat dobrovolníky z řad středoškoláků pro pomoc s výrobou ochranných štítů pro zdravotníky bojující s nákazou COVID-19. Náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství proto vyzvala ředitele krajských středních škol, které disponují 3D tiskárnou, aby se k projektu připojili.

„Autoři výzvy vytvořili prototyp ochranného štítu, který je uživatelsky příjemný, spotřebuje menší množství materiálu a dá se vyrobit ve velice krátkém čase. Zapojeným školám poskytnou soubory pro tisk 3D modelu tolik potřebného vybavení,“ vysvětluje náměstkyně Berdychová.

Ředitelé škol by se měli obracet přímo na náměstkyni hejtmana mberdychova@kr-kralovehradecky.cz. Kraj bude tisk ve školách koordinovat.

Tisk součástek by měl začít již v úterý 24. 3. Svoz vytisknutých štítů do míst, kde je budou již zajištění pracovníci kompletovat s předem nařezaným plexisklem a úchytnou gumou na hlavu, zajistí organizátoři akce.

Již nyní organizátoři evidují objednávky na 4500 ochranných štítů. Ty by měly směřovat především do nemocnic.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama