Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2020 9:41:33

Všem občanům bojujících v první linii proti koronaviru patří velké poděkování!

Všem občanům bojujících v první linii proti koronaviru patří velké poděkování!

Pandemie koronaviru se bohužel nevyhnula ani naší republice a bylo jen otázkou času, kdy se tato zákeřná nemoc COVID-19 rozšíří i mezi našimi obyvateli.

Od prvního března tohoto roku, kdy byly zaznamenány první tři nakažení na českém území tímto virem, začala velmi náročná práce pro vybrané skupiny profesí. Za to všem patří naše velké poděkování a vyslovení podpory a hodně sil do dalších dnů, než se s touto zákeřnou nemocí vypořádáme.

Hnutí SPD si velmi váží všech našich občanů, kteří se podílí na fungování všech důležitých činností v rámci našeho státu a hlavně těch, kteří zajišťují úkoly v souvislosti s bojem proti šíření nákazy koronavirem v České republice. Naneštěstí jsou i první oběti koronaviru v ČR. Pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast a přání mnoho sil v této těžké chvíli. Musíme teď všichni držet spolu a pomáhat si.

Virová nemoc COVID-19 vznikla koncem roku 2019 na území Číny ve městě Wu-chan. Koncem prosince loňského roku už bylo jasné, že se jedná o pandemii, která se následně rozšířila i mimo oblast svého původu a v celé Číně bylo nakaženo několik tisíc lidí a bohužel i mnoho lidí zákeřné nemoci COVID-19 podlehlo. Převážně se jednalo o seniory, neboť tato skupina osob je nejvíce ohrožena. Následně se nemoc v důsledku cestování osob po celém světě dostala do většiny světových zemí. V Evropě se virus koronaviru nejvíce rozšířil v únoru v Itálii. České úřady začaly na situaci reagovat až ve druhé polovině února v důsledku prudkého zhoršení epidemiologické situace v Itálii. Ústřední epidemiologická komise se poprvé sešla až 27. února, krátce před tím, než se na území státu objevily první případy. Následný rychlý nástup epidemie byl proto poznamenán kritickým nedostatkem ochranných pomůcek, které nebyly ve skladech. Stát tak musel narychlo shánět respirátory, ochranné roušky a dezinfekci. Naštěstí se podařilo objednávat tyto ochranné pomůcky a dovést jejich část z Číny.

Boj proti nemoci COVID-19 naneštěstí ještě není vyhrán a ještě bude nějaký čas pokračovat. Proto chceme poděkovat všem lidem, kteří respektují a dodržují nutnost vládou vyhlášených mimořádných opatření. Velký dík patří hlavně těm v první linii, ať už to jsou lékaři, hygienici, zdravotní personál, příslušníci bezpečnostních sborů mezi které patří policisté, hasiči, celníci a vojáci. Upřímné poděkování nás všech si zaslouží všichni, kdo zabezpečují služby všem občanům, jako například prodavači, prodavačky, pošťáci a lidé zabezpečující zásobování těch nejdůležitějších komodit (jídlo, potraviny, léky, ochranné pomůcky). Poděkování patří též všem řidičům zajišťující provoz hromadné dopravy, všem zaměstnancům pracujících na ministerstvech, úřadech a zařízeních pro seniory. Poděkování si zaslouží i všichni dobrovolníci, kteří pomáhají důchodcům a postiženým lidem například tím, že jim zajišťují nákupy, šijí roušky nebo jiným způsobem. Každá pomoc je vítána a každý kdo se do ní zapojí, má náš respekt. Nakonec mi dovolte popřát všem našim občanům pevné zdraví a optimismus v této náročné době.

Hnutí SPD velmi oceňuje ochotu všech našich občanů dodržovat přísná opatření nastavená v rámci pandemie koronavirem v České republice. Především děkujeme všem, kteří si v této těžké době plní své povinnosti vyplývající z jejich profesí a všem dobrovolníkům, kteří se aktivně zapojují do pomoci potřebným. Děkujeme, společně to zvládneme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama