PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2020 20:57:00

Sociální oblast je vedle zdravotnictví zásadní

Sociální oblast je vedle zdravotnictví zásadní

Během víkendu Královéhradecký kraj obdržel od státu další sérii zásilek ochranných pomůcek pro boj s šířením koronaviru. Vedle nemocnic se kraj při zásobování zaměří na zařízení poskytující sociální služby, zejména na domovy pro seniory.

„Distribuovali jsme 102 tisíc kusů ústenek, 10 tisíc kusů respirátorů FFP2, 1,5 tisíce ochranných rukavic a 100 kusů ochranných obleků pro zařízení poskytující sociální služby. Sociální oblast je vedle zdravotnictví zásadní, proto musíme zásobit personál ošetřující ty z nás, kteří jsou nejrizikovější skupinou v epidemii koronaviru,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Od pátku 27. do neděle 29. 3. Královéhradecký kraj obdržel 184 tisíc ústenek, 32 tisíc respirátorů, 193 tisíc ochranných rukavic, 5 tisíc ochranných štítů, 1,5 tisíce ochranných obleků a tisíc ochranných brýlí.

Vedle státní dodávky se kraj snaží zajistit další ochranné pomůcky ze svých prostředků. Pořídil už 140 tisíc ústenek a 80,4 tisíc litrů dezinfekce. Ochranné pomůcky kraj distribuuje mezi zdravotnická, sociální a školská zařízení, dále pak mezi obce s rozšířenou působností a také praktické lékaře, zubaře a jiné terénní ambulance poskytující zdravotní služby.

Pro zařízení poskytující sociální služby kraj doteď rozdělil přes 70 tisíc ústenek, tisíc respirátorů a tisíc litrů dezinfekce.

Královéhradecký kraj distribuoval nebo distribuuje tyto ochranné prostředky:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama