Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2020 14:32:00

Krajské kulturní příspěvkové organizace letos investují přes 11 milionů korun

Krajské kulturní příspěvkové organizace letos investují přes 11 milionů korun

Celkem osm kulturních příspěvkových organizací Královéhradeckého kraje plánuje letos investovat více jak 11 milionů korun.

Finance z krajského fondu investic využijí především na nákup sbírkových akvizic, služebních vozů, ale také na opravy budov a jejich modernizaci.

„Během nouzového stavu státu úmyslně nepozastavujeme investování v kraji, abychom nebrzdili chod ekonomiky. O každou příspěvkovou organizaci se musíme pravidelně starat a modernizovat její prostory. Letos putuje nejvyšší částka téměř tři miliony korun do Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové, která zrekonstruuje lávky nad parkovištěm, vymění hlavní servery, docházkový systém a pořídí také nový kamerový systém,“ řekla náměstkyně pro oblast školství, kultury a sportu Martina Berdychová.

Ostatní příspěvkové organizace za obdrženou částku nejčastěji pořídí sbírkové akvizice či služební vůz. Muzea a galerie investují nejvíce do obnovy vybavení depozitářů, oprav a údržby majetku. Hvězdárna a planetárium v Hradci Králové zakoupí například sluneční dalekohled za 300 tisíc korun společně s novým vzdělávacím fulldome pořadem za 600 tisíc korun.

Královéhradecký kraj zřizuje v oblasti kultury a památkové péče deset příspěvkových organizací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama